Goldman Sachs planlegger å starte sin Cryptocurrency Trading

Goldman Sachs planlegger å starte sin Cryptocurrency Trading Desk på nytt

Goldman Sachs planlegger å gjenåpne kryptovaluta-skrivebordet når industrien marsjerer fremover med akselererte priser.

Rapporter på Reuters avslørte i dag at den amerikanske multinasjonale investeringsbanken, Goldman Sachs, vil tilby bitcoin-futures og ikke-leverbare terminer på vegne av sine kunder fra og med neste uke.

Ifølge kilder som er kjent med saken, er flyttingen en del av bankens innsats for å dra nytte av det raskt voksende kryptorommet, som Bitcoin Profit gradvis blir en valginvestering for institusjonelle aktører.

Spesielt vurderer banken også å utvikle et Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) snart som en del av sin forpliktelse til å våge seg helt inn i bransjen.

Basert på denne forholdet bemerket den ikke navngitte kilden at Goldman Sachs allerede hadde „utstedt en forespørsel om informasjon for å utforske digital forvaring.“

Goldman’s First Shot At Crypto

I slutten av 2017 ble Goldman Sachs det første Wall Street største firmaet som noensinne vurderte å tilby kryptorelaterte produkter, ettersom banken planla å åpne et kryptovaluta-skrivebord.

På den tiden jobbet Wall Street-finansinstitusjonen med å håndtere sikkerhetsutfordringer knyttet til virksomheten, samt hvordan den ville ta vare på eiendelene.

Planene var på vei for lanseringen planlagt til slutten av 2018 da det i september samme år kom rapporter om at banken har valgt å ikke tilby kryptorelaterte investeringer.

Kilder sa at banken droppet sine kryptoplaner på grunn av de regulatoriske bekymringene knyttet til industrien, med tilsynsmyndigheter som puste ned nakken på de fleste prosjekter.

Spørsmålet om regulatorisk usikkerhet har vært den største snublesteinen som hindret flere institusjonelle aktører i å bli involvert i kryptovalutaer.

Interessant, det har vært klarere regler i nyere tid som lokker institusjonelle investorer som Microstrategy og Tesla.

Inngangen til disse store selskapene har gitt andre institusjonelle investorer grønt lys at krypto er trygt sammenlignet med hvordan det ble sett på i 2018.

Dermed kan det være grunnen til at Goldman Sach planlegger å starte ombord sin cryptocurrency trading desk for alvor.

En hjerteforandring?

Imidlertid kommer Goldman Sachs ‚andre skudd på å lansere et kryptovalutahandelsbord mindre enn et år etter at banken fortalte sine kunder under en konferansesamtale at bitcoin og kryptokurver ikke er en aktivaklasse.

Rapporter den gang antydet at en del av årsaken til samtalen var å fraråde kundene sine å inkludere bitcoin og kryptovalutaer i porteføljen.