Var Bitcoins gjennombrudd på 25.000 dollar på grunn av detaljinvestorer?

Bitcoin fortsetter å bryte høye priser, og har nå skalert $ 27 500.

Bitcoin brøt sin ATH på $ 25.000 i julen, en dag da de fleste institusjoner og mennesker ikke jobber.

Dette indikerer at den siste tidenes høye push sannsynligvis var fra detaljistinvestorer.

Bitcoin, verdens første og største kryptokurrency etter markedsverdi, har fortsatt å slå gjennom høye tidsposter som ser ut til å være nesten annenhver dag.

24.-25. Desember svingte Bitcoin rundt $ 23 000 – $ 24 000, og ble deretter lansert forbi nok en annen forrige tid. Det som er interessant er ikke at Bitcoin brøt sin høye pris igjen, men hvordan og når den gjorde det.

Gjennombrudd x3

I følge Adam Back, administrerende direktør i Blockstream, var ikke institusjonelle investorer ansvarlige for Bitcoins brudd på $ 25.000, men at det var privatinvestorer. Back twitret nylig: “Så $ 25k * den 25., tre nye ATHs $ 24,7, $ 24,8 og $ 25k på en dag. Tror du institusjoner gjorde det? På julaften?

Detaljhandel gjorde det – bare folk i nærheten av et tastatur ”. 25. desember feirer mye av verden jul, og selskaper stenger for at ansatte skal kunne tilbringe tid med familie og kjære.

Under disse omstendighetene, for at Bitcoin skal bryte sin høye pris tre ganger på en dag og overhale $ 25.000, må detaljinvestorer ha vært ansvarlige. De fleste institusjoner jobber rett og slett ikke den dagen.

Økt interesse fra en rekke sektorer

2020 har vært et vanskelig år for verden generelt, men et fantastisk år for Bitcoin. I begynnelsen av året handlet BTC godt under $ 10 000, og nå ser det ut til at Bitcoin forbereder seg på å nærme seg $ 30 000 prisklasse.

Mye av denne økningen i popularitet skyldes globale økonomiske forhold og økt institusjonell interesse. Disse henger sammen når investorer leter etter sikre eiendeler blant økonomisk usikkerhet. I år strømmet milliarder av dollar inn i Bitcoin fra bedriftsinvestorer som MicroStrategy, et av de største bedriftsinformasjonsselskapene i verden.

MicroStrategy har investert over 1 milliard dollar i Bitcoin. Michael Saylor, administrerende direktør i MicroStrategy, eier også personlig hundrevis av millioner dollar i Bitcoin. Han ser på kryptovalutaen som en sterk sikring mot fiat valutainflasjon.

Endrer miljø

Institusjoner med enorme mengder kapital å investere i kan endre atmosfæren rundt Bitcoin drastisk. De gir også et forsikringsnivå til detaljistinvestorer. Når en gjennomsnittlig investor ser et topp selskap investere hundrevis av millioner eller milliarder i en ny eiendel, viser det investoren at disse store organisasjonene har tro på eiendelen og evnen til å opprettholde og øke verdien.

Denne økte institusjonelle interessen har vært stor for Bitcoin. Imidlertid ignorerer markedsanalytikere bare detaljistinvestorene på egen risiko.

Detaljhandel pumper milliarder av dollar til Bitcoin samlet. Når noen regjeringer begynner å blåse opp sine valutaer og lide større økonomisk uro, kan vi fortsette å se både privatpersoner og institusjonelle investorer strømme mot Bitcoin.